Delovne naloge: čiščenje, priprava in toplotna obdelava živil, razdeljevanje živil in jedi na posamezne obroke, garniranje in dekodiranje jedi, pripravo in izdelavo hladnih in toplih jedi ter sladic po dnevnih menijih in jedilnem listu,…
Turistični center Soriška planina je družinsko podjetje, ki upravlja smučišče Soriška planina in dva gostinsko namestitvena objekta ter kamp. V zimskem času na Soriški planini obratuje srednje veliko družinsko smučišče, v poletnem času pa so na voljo različne aktivnosti; pohodništvo, kolesarjenje, panoramske vožnje z dvosedežnico in različni družabni in tradicionalni dogodki.
KUHAR M/Ž
DELOVNE NALOGE:
– čiščenje, priprava in toplotna obdelava živil,
– razdeljevanje živil in jedi na posamezne obroke, garniranje in dekodiranje jedi,
– pripravo in izdelavo hladnih in toplih jedi ter sladic po dnevnih menijih in jedilnem listu,
– poznavanje oziroma uporabo receptov za posamezne jedi,
– poznavanje količinskih normativov za porabo živil in za posamezne obroke gotovih jedi ter poznavanje in upoštevanje prehrambnih vrednosti živil,
– skrb za higieno in čistočo v kuhinji ter skrb za ustrezno hrambo živil,
– redno spremljanje strokovnih novosti in prehrambenih smernic oziroma trendov sodobnih načinov prehranjevanja in uporabo le- teh,
– skrb za delovanje kuhinje, skladno z visokimi standardi in normativi,
– priprava poročil in predlogov,
– koordiniranje dela z vodjo kuhinje,
– delo z električnimi stroji,
– skrb za higieno, kontrola kritičnih točk po sistemu HACCP
– skrb za urejenost delovnega mesta,
– skrb za izvajanje varstva in zdravja pri delu,
– druga dela in naloge po nalogu nadrejenega.
– izdaja jedi po sistemu a la carte naročanja
– priprava penzionskih obrokov