Splošno

Podjetje Styria digital marketplaces, d.o.o. (v nadaljevanju upravljavec), ki upravlja z zaposlitvenim portalom najdisiht.si (v nadaljevanju spletni portal), se zaveda pomembnosti varovanja vaših osebnih podatkov in zasebnosti, zato z vsako posredovano informacijo ravna skrbno.

Področje varstva osebnih podatkov v Sloveniji sistemsko ureja Zakon o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) ter Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27.04.2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), ki določata pravice, obveznosti, načela in ukrepe, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika pri obdelavi osebnih podatkov.

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec v skladu z določbami veljavnih predpisov spoštuje vašo pravico do zasebnosti, in sicer na način:

Sledenje uporabnikom portala

Ko brskate po portalu in niste prijavljeni na nobeno spletno storitev, brskate anonimno. Medtem ko brskate, upravljavec vaših osebnih podatkov ne zbira. Vendar pa sledi temu, kako portal uporabljate tako anonimni kot registrirani uporabniki. Eden izmed načinov sledenja, ki ga uporabljamo je poznan pod imenom “piškotek” (cookie).

Piškotki so identifikatorji, ki se zapišejo na trdi disk vašega računalnika tako, da vas ob naslednjem obisku prepoznamo, ne da bi se vam bilo treba prijaviti. Piškotki ne morejo pridobiti nobenih podatkov iz vašega diska, prenašati računalniških virusov ali katerih koli drugih osebnih podatkov. Upravljalec podatkov, zbranih na podlagi sledenja s piškotki, ne bo uporabljal v druge namene kot za potrebe statističnega spremljanja uporabe spletne strani.

Varnostne značilnosti portala

Upravljavec se zaveda pomena varnosti, zato si prizadeva varovati vaše osebne podatke. Nepooblaščen dostop do njih, njihovo uporabo in razkritje preprečuje s številnimi varnostnimi tehnologijami in postopki. Osebni podatki, ki jih vnašate na portal, so shranjeni v računalniških sistemih z omejenim dostopom na nadzorovanih mestih.  Naši strežniki so locirani v Sloveniji in za njih skrbi usposobljeno podjejtje neoserv.si (Avant d.o.o.)

Povezovanje z drugimi spletnimi mesti

Druga spletna mesta, s katerimi se povežete preko portala, lahko vsebujejo določila o zasebnosti podatkov, ki se razlikujejo od določb te Izjave o zasebnosti. Zaradi zaščite vaše zasebnosti vam svetujemo, da si ogledate izjave o zasebnosti tudi na ostalih spletnih mestih, do katerih dostopate prek portala.

Trženje

Z vašim izrecnim soglasjem lahko upravljavec uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o prostih delovnih mestih, storitvah tega zaposlitvenega portala in novicah s področja trga dela. Prejemanje teh e-poštnih sporočil lahko kadar koli prekinete tako, da sledite navodilom v prejetem e-sporočilu in umaknete vašo privolitev.

Upravljavec se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve izrecnega pisnega soglasja posameznika. Informacije o posamezniku bo upravljavec obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

Upravljavec za prijavo na novice uporablja strogi sistem prijave (t.i. opt-in), kar pomeni da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki so se izrecno strinjale, da želijo prejemati elektronska obvestila portala. S posebnim računalniškim sistemom, ki je zaščiten pred zlorabo nezaželene (spam) pošte in varovan z gesli, upravljavec zmanjšuje možnost zlorabe osebnih podatkov posameznika s strani tretje osebe.

Upravljavec v največji meri skrbi za varnost pridobljenih podatkov in v nobenem primeru ne bo namerno predal podatkov tretji osebi, vendar pa v primeru tehnične napake ne odgovarja za morebitno škodo, izgubljene podatke in nevšečnosti, ki so lahko posledica nepričakovanih težav.

Spremembe izjave o zasebnosti in stik z uporabniki

Glede na dopolnitve predpisov s področja varstva osebnih podatkov lahko upravljavec Izjavo o zasebnosti posodobi. Spremenjena Izjava o zasebnosti velja od objave na spletni strani.

Glede uporabe portala ter za vsa druga vprašanja in pripombe, smo vam na voljo na info@najdisiht.si. Potrudili se bomo, da boste dobili odgovor v najkrajšem možnem času.