fbpx

Različni profili m/ž

Pošta Slovenije, slovenski nacionalni poštni operater in vodilni ponudnik paketnih storitev v Sloveniji, zagotavlja visoko dostopnost poštnega omrežja ter se po kakovosti storitev uvršča v sam vrh evropskih poštnih operaterjev.

Opis podjetja
Pošta Slovenije, slovenski nacionalni poštni operater in vodilni ponudnik paketnih storitev v Sloveniji, zagotavlja visoko dostopnost poštnega omrežja ter se po kakovosti storitev uvršča v sam vrh evropskih poštnih operaterjev.

Vseskozi posodabljamo in prilagajamo procese zahtevam sodobnega poslovnega okolja, vlagamo v nove sodobne storitve in optimiziramo poslovanje. Poleg rednih in pogodbenih pošt v zadnjih letih pospešeno širimo svojo mrežo, tako da je prebivalcem trenutno na voljo že več kot 1.300 prevzemno – kontaktnih mest.

Prav tako je za nas pomembno tudi okolje, kjer živimo, zato izvajamo družbeno odgovorne projekte. Ponosni smo, da je pomemben del korporacijske strategije tudi trajnostno poslovanje. Sodelujemo v različnih pilotnih in evropskih projektih: že od leta 2008 vzpostavljamo svoj ekološki vozni park, ki ga sestavljajo električni dostavni avtomobili, električni lahki trikolesniki in štirikolesniki, električni skuterji ter električna kolesa, od leta 2020 pa tudi prvi električni dostavni kombiji. Delež e-vozil v voznem parku je trenutno 17,2 odstotka. Skrbimo tudi za energetsko učinkovitost poštnih objektov: s proizvodnjo električne energije v sončnih elektrarnah smo tako prispevali k zmanjšanju emisij CO2 za več kot 3 tisoč ton letno.

Glavne dejavnosti podjetja
Kot vodilni poštni operater nudimo celovito podporo prebivalstvu in podjetjem v Sloveniji ter celovito logistično podporo podjetjem v regiji. Skupina Pošta Slovenije z zanesljivimi, odlično organiziranimi in hkrati prepletenimi poštnimi, finančnimi, logističnimi in informacijskimi storitvami osvaja tako domači trg kot regijo in trge na območju jugovzhodne Evrope.

Organizacijska struktura in klima
Skupino Pošta Slovenije poleg matične družbe sestavlja pet odvisnih družb z med seboj povezanimi dejavnostmi, in sicer IPPS, Invalidsko podjetje Pošte Slovenije d. o. o., PS Moj paket d. o. o., PS Logistika, logistične storitve d. o. o., EPPS Elektronsko pismo Pošte Slovenije d. o. o. ter Intereuropa, Globalni logistični servis, d.d.

V Skupini Pošta Slovenije je skrb za zaposlene eden pomembnih ciljev v sklopu upravljanja trajnostnega razvoja družbe. Na svoje zaposlene smo ponosni, za nas so zelo pomembni, zato z različnimi aktivnostmi skrbimo za njihovo delovno okolje, zdravje in razvoj.

Leta 2013 je bil uveden sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu po standardu OHSAS 18001:2007, ki je bil v letu 2020 zamenjan s sodobnejšim standardom ISO 45001:2018. Zelo pa smo ponosni, da sta družbi Pošta Slovenije in IPPS v letu 2022 pridobili tudi osnovni certifikat Družini prijazno podjetje, katerega cilj pridobitve je tako izboljšanje organizacije in delovnega okolja ter posledično lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih.

Naša vizija in cilji
Vizija Skupine Pošta Slovenije je razvijati zavzet, motiviran in raznolik tim zaposlenih. Želimo ostati zaželen poslovni partner, biti prva izbira in povezovalni člen s svetom ter rast poslovanja povezati s potrebami planeta in družbe. Trdno verjamemo v prihodnost informacijskih storitev in postajamo zanesljiv partner podjetij z naprednimi dejavnostmi. Tehnično in tehnološko posodabljamo poštno omrežje oziroma prostorske kapacitete, ki z logističnega vidika pomenijo optimalno izvajanje logističnih procesov, logistično opremo, informacijsko tehnologijo in uvajamo ekološka transportna sredstva. Širimo poslovanje s tujimi operaterji. Avtomatiziramo poslovanje in smo vse bolj prilagodljivi.

Kaj ponujamo svojim sodelavcem?
Kot član »rumene« ekipe boste deležni:

Fleksibilnega in dinamičnega dela.
Mentorstva.
Usposabljanj in stalne podpore.
Možnosti za napredovanje.
Rednega plačila in izplačila povračil.
Regresa – v letu 2024 je le ta znašal 2.000 EUR.
Aktivnosti za ohranjanje zdravja v času delovne aktivnosti.
Srečanj s sodelavci na poštnih športnih prireditvah.
Družabnih aktivnosti v športnih in kulturnih društvih.
Počitnikovanja v nastanitvenih kapacitetah Pošte Slovenije.
Zaposlovanje

Delovna mesta, katera želimo zapolniti
Pismonoša
Voznik
Sodelavec na pošti
Pridružite se naši ekipi pismonošev in spoznajte njihovo delo?
Kot zaupanja vreden sogovornik v lokalni skupnosti boste vsakodnevno skrbeli za prenos informacij do strank. Doživljali boste jutranji utrip mest in vasi ter se srečevali s sodelavci, ki vam bodo dnevno predajali pakete in informacije, ter s tem postali del velike skupine sodelavcev, ki to počnejo že vrsto let.

Z dinamičnim in fleksibilnim delom, ki spodbuja zdrav način življenja, boste vsakodnevno v stiku z ljudmi, zato boste tudi vi postali del njihovih pomembnih življenjskih zgodb. Prinašali jim boste novice, včasih pa tudi težko pričakovana darila njihovih najbližjih, tako da boste deležni tudi najrazličnejših čustvenih odzivov prejemnikov pisem in paketov.

Delovno mesto poštarja je primerno za vse, moške in ženske, ki ne marajo statičnega, sedečega in monotonega dela. Pridružite se rumeni ekipi, postanite poštarji in uživajte tudi ob prostih koncih tedna.

Pridružite se naši ekipi voznikov in spoznajte njihovo delo?
Ni dneva, ki bi bil enak. Kot voznik boste ves čas na poti, raziskovali različne kraje in skrbeli za dostavo pošiljk. To je idealna priložnost za vse vas, ki uživate v vožnji in delu na prostem.

Postali boste del kolektiva, ki ceni sodelovanje, zanesljivost in podporo med sodelavci.

Pridružite se naši ekipi sodelavcev na pošti in spoznajte njihovo delo?
Če uživate v delu z ljudmi in vas veseli vsakodnevna komunikacija z različnimi deležniki, je izbira poklica sodelavca na pošti prava izbira za vas. Postali boste ključna oseba za pomoč strankam pri njihovih poštnih potrebah, od pošiljanja paketov do plačevanja položnic.

Delo na poštnem okencu je zelo raznoliko, vsak dan drugačno in polno priložnosti za učenje novih stvari. Kot del ekipe strokovnih in prijaznih sodelavcev na poštnem okencu, boste ob medsebojni podpori in timskem delu ustvarjali spodbudno delovno okolje.

PRIČAKUJEMO

NUDIMO

ZAHTEVANA IZOBRAZBA

III. – dokončana poklicna šola;IV. – dokončana srednja strokovna šola;V. – dokončana gimnazija in ostale štiriletne šole;VI./1 – višješolski strokovni programi;VI./2 – visokošolski strokovni programi / 1. bolonjska stopnja;VII. – univerzitetni programi / 2. bolonjska stopnja;VIII./1 – magisteriji znanosti;VIII./2 – doktorati znanosti / 3. bolonjska stopnja

VRSTA DELA

redno, določen d. č.

NAČIN ZAPOSLITVE

polni delovni čas

PRIJAVA JE MOGOČA DO

24.10.2024

KONTAKT

Spoštovani. Nahajate se na prenoveljenem portalu NajdiSiht.si. Ker je portal v začetni fazi, je ponudba oglasov še nekoliko oskubljena, vendar se trudimo, da za vas poiščemo prav VSA prosta delovna mesta na Koroškem! Hvala za razumevanje